Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 2CHRONICLES 25

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  25:1 Amasji je bilo dvadeset i pet godina kad se zakraljio; kraljevao je dvadeset i devet godina u Jeruzalemu. Mati mu se zvala Joadana i bila je iz Jeruzalema.

  25:2 inio je to je pravo u Jahvinim oima, ali ne svim srcem.

  25:3 Kad je uvrstio kraljevstvo, pogubio je asnike koji su ubili kralja, njegova oca.

  25:4 Ali im sinova nije pogubio, prema onome to je napisano u knjizi Zakona Mojsijeva, gdje Jahve zapovijeda: "Neka se oevi ne pogubljuju za sinove, ni sinovi za oeve, nego svatko neka gine za svoj grijeh."

  25:5 Potom Amasja skupi Judejce i svega Judu i Benjamina, razvrsta ih prema obiteljima, tisunicima i satnicima. Poto popisa od dvadeset godina navie, nae trista tisua izabranih momaka za vojsku, vinih koplju i titu.

  25:6 Meu Izraelcima najmi sto tisua hrabrih junaka za sto srebrnih talenata.

  25:7 Ali k njemu doe ovjek Boji i ree: "Kralju, neka ne ide s tobom izraelska vojska, jer Jahve nije s Izraelcima ni s Efrajimovim sinovima,

  25:8 nego idi ti sam, ponesi se junaki u boju; inae e te oboriti Bog pred neprijateljem, jer Bog moe pomoi i oboriti."

  25:9 Tada Amasja upita ovjeka Bojeg: "A to e biti od sto talenata koje sam dao izraelskim etama?" Boji ovjek odgovori: "Jahve ima da ti dade vie od toga."

  25:10 Tada Amasja odvoji ete koje mu bijahu dole od Efrajima, da se vrate u svoje mjesto. Ali se vojnici razgnjevie na Judejce i vratie se u svoje mjesto plamtei od srdbe.

  25:11 A Amasja, ohrabriv se, povede narod, ode u Slanu dolinu i pobi deset tisua seirskih sinova.

  25:12 Judini su sinovi zarobili deset tisua ivih, odveli ih na vrh hridi te ih pobacali, tako da se svi razmrskae.

  25:13 eta koju je Amasja poslao natrag da ne ide s njima u boj harala je po judejskim gradovima od Samarije pa do Bet Horona i pobila u njima tri tisue ljudi i naplijenila silan plijen.

  25:14 Poslije toga, kad se Amasja vratio razbivi Edomce, donio je bogove seirskih sinova, postavio ih sebi za bogove i poeo im se klanjati i kaditi im.

  25:15 Tada se Jahve razgnjevi na Amasju i posla k njemu proroka koji ga upita: "Zato trai bogove toga naroda koji nisu izbavili svoga naroda iz tvoje ruke?"

  25:16 Dok je on to govorio, kralj ga upita: "Jesi li postavljen kralju za savjetnika? Prestani! Zato da te pogube?" Tada prorok uutje, ali nadoda: "Znam da te Bog odluio unititi kad to ini a ne slua mojega savjeta."

  25:17 Tada judejski kralj Amasja smisli i porui izraelskom kralju Joau, sinu Jehuova sina Joahaza: "Doi da se ogledamo!"

  25:18 A izraelski kralj Joa odvrati judejskom kralju Amasji: "Libanonski je trn jedanput poslao glasnike k libanonskom cedru i poruio: 'Daj ker mome sinu za enu', ali su divlje zvijeri libanonske prole i trn izgazile.

  25:19 Potukao si Edomce, pa ti se srce uzobijestilo i trai slavu. Radije ostani kod kue. Zato izaziva zlo i hoe da padne i ti i svi Judejci s tobom?"

  25:20 Ali Amasja ne poslua, jer tako bijae odredio Bog, da ih preda u ruke Joau zato to su pristali uz edomske bogove.

  25:21 Izae izraelski kralj Joa te se ogledae u boju on i judejski kralj Amasja u Bet emeu u Judeji.

  25:22 Izraelci porazie Judejce i oni pobjegoe pod svoj ator.

  25:23 Izraelski kralj Joa uhvati u Bet emeu judejskog kralja Amasju, sina Joaeva, sina Joahazova, i odvede ga u Jeruzalem; onda srui jeruzalemski zid od Efrajimovih vrata do Ugaonih vrata, u duini od etiri stotine lakata.

  25:24 Uzevi sve zlato, srebro i posue to se nalazilo u Domu Bojem kod Obed Edoma i u riznici kraljevskog dvora, povrh toga i taoce, vrati se u Samariju.

  25:25 Judejski je kralj Amasja, Joaev sin, ivio jo petnaest godina poslije smrti izraelskoga kralja Joaa, Joahazova sina.

  25:26 Ostala Amasjina djela, od prvih do posljednjih, zapisana su u Knjizi o judejskim i izraelskim kraljevima.

  25:27 Otkako je Amasja ostavio Jahvu, kovala se protiv njega urota u Jeruzalemu. Iako je pobjegao u Laki, poslae za njim u Laki ljude koji ga ondje ubie.

  25:28 Odande su ga prenijeli na konjima i sahranili kraj njegovih otaca u Judinu gradu.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .