Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - DEUTERONOMY 7

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  7:1 Kad te Jahve, Bog tvoj, uvede u zemlju u koju ide da je zaposjedne i kad ispred tebe otjera mnoge narode: Hetite, Girgaane, Amorejce, Kanaance, Periane, Hivijce i Jebusejce - sedam naroda brojnijih i jaih od tebe -

  7:2 te kad ih Jahve, Bog tvoj, preda tebi i ti ih porazi, udari ih prokletstvom; nemoj sklapati s njima saveza niti im iskazuj milosti.

  7:3 Ne sklapaj enidbe s njima, ne udavaj svoje keri za njihova sina niti eni svoga sina njihovom keri;

  7:4 jer bi ona odvratila od mene sina tvoga; drugim bi bogovima on sluio; Jahve bi se razgnjevio protiv vas i brzo bi te istrijebio.

  7:5 Nego ovako uinite prema njima: poruite njihove rtvenike, porazbijajte njihove stupove, njihove aere poupajte a njihove kumire spalite.

  7:6 Ta ti si narod posveen Jahvi, Bogu svome; tebe je Jahve, Bog tvoj, izabrao da meu svim narodima koji su na zemlji bude njegov predragi vlastiti narod.

  7:7 Nije vas Jahve odabrao i prihvatio zato to biste vi bili brojniji od svih naroda - vi ste zapravo najmanji -

  7:8 nego zato to vas Jahve ljubi i dri zakletvu kojom se zakleo vaim ocima. Stoga vas je Jahve izveo jakom rukom i oslobodio vas iz kue ropstva, ispod vlasti faraona, kralja egipatskoga.

  7:9 Zato znaj da je Jahve, Bog tvoj, pravi Bog, Bog vjeran, koji dri svoj Savez i milost svoju iskazuje do tisuu koljena onima koji ga ljube i dre njegove zapovijedi.

  7:10 A onima koji ga mrze uzvraa izravno njima samima; unitava bez odgaanja onoga koji ga mrzi: uzvraa izravno njemu samomu.

  7:11 Stoga dri zapovijedi, zakone i uredbe koje ti danas nalaem da ih vri.

  7:12 A za nagradu - bude li sluao ove naloge, drao ih te izvravao - Jahve, Bog tvoj, drat e ti Savez svoj i milost za koje se zakleo tvojim ocima.

  7:13 Ljubit e te, blagoslivljati i razmnaati; blagoslivljat e plod utrobe tvoje i rod zemlje tvoje: ito tvoje, vino tvoje, ulje tvoje, mlad krava tvojih i prirast stoke tvoje u zemlji za koju se zakleo ocima tvojim da e je tebi dati.

  7:14 Bit e blagoslovljen nad sve narode; nee u tebe biti ni neplodna ni neplodne, ni meu tvojom eljadi ni meu stokom tvojom.

  7:15 Jahve e od tebe maknuti svaku bolest; nee na te pustiti ni jedno od stranih zala egipatskih za koja zna nego e njima pritiskati one koji te mrze.

  7:16 Unitavaj sve narode koje ti Jahve, Bog tvoj, bude predavao. Neka ih ne saaljuje oko tvoje. Nemoj se klanjati njihovim kumirima, jer bi ti to bilo zamkom.

  7:17 Moda e u svome srcu rei: 'Oni su narodi brojniji od mene, kako u ih onda protjerati?'

  7:18 Ne boj ih se! Sjeti se to je Jahve, Bog tvoj, uinio faraonu i svemu Egiptu!

  7:19 Pomisli na velike kunje to si ih vidio na svoje oi; na one znakove i udesa pa na jaku ruku i ispruenu miicu kojima te Jahve, Bog tvoj, izveo. Tako e Jahve, Bog tvoj, uiniti sa svim narodima kojih se plai.

  7:20 Povrh toga, meu njih e Jahve, Bog tvoj, slati strljene dok ne izginu koji bi preostali i sakrili se pred tobom.

  7:21 Ne strepi, dakle, pred njima! Ta Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, Bog silan i strahovit.

  7:22 Malo e pomalo Jahve, Bog tvoj, ispred tebe unititi one narode; i nee ih moi ujedanput sve istrijebiti da se zvijeri ne bi protiv tebe razmnoile.

  7:23 Ali Jahve, Bog tvoj, tebi e ih predati i meu njih unositi stravu dok ne budu uniteni.

  7:24 I njihove e kraljeve predati u tvoje ruke da zatre ime njihovo pod nebom. Nijedan se nee odrati pred tobom dok ih ne uniti.

  7:25 Likove njihovih kumira spali! Ne hlepi za srebrom i zlatom to je na njima; ne uzimlji ga da ne bude njime zaveden; jer bi to bilo gadno Jahvi, Bogu tvome.

  7:26 Ne unosi gnusobe u svoju kuu da ne bude udaren prokletstvom kao i ona; duboko je prezri i grozi se od nje jer je prokleta.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .