Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - ZECHARIAH 1

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  1:1 Osmoga mjeseca druge godine Darijeve doe rije Jahvina proroku Zahariji, sinu Berekjinu, sinu Idonovu.

  1:2 "Jahve se teko razgnjevio na oce vae!

  1:3 Zatim im reci: 'Ovako govori Jahve nad Vojskama: Vratite se meni, i ja u se vratiti vama' - rije je Jahve nad Vojskama.

  1:4 'Ne budite poput svojih otaca koje su pozivali negdanji proroci.' Ovako govori Jahve nad Vojskama: 'Vratite se sa zlih putova svojih i od zlih djela. Ali oni nisu sluali ni pazili na mene' - govori Jahve.

  1:5 Gdje su sad oci vai? Zar e dovijeka ivjeti proroci?

  1:6 Ali moje rijei i odredbe, koje sam naloio slugama svojim prorocima, nisu li stigle vae oce? Oni se obratie i priznae: 'Jahve nad Vojskama uinio je s nama kako bijae namislio uiniti prema naim putovima i naim djelima.'"

  1:7 Dvadeset i etvrtog dana, jedanaestoga mjeseca, a to je mjesec ebat, druge godine Darijeve, doe rije Jahvina proroku Zahariji, sinu Berekjinu, sinu Idonovu.

  1:8 Imao sam nou vienje. Gle, na rianu ovjek jae meu mirtama koje imaju duboko korijenje, a iza njega konji rii, smei i bijeli.

  1:9 Upitah: "Koji su ovi, gospodaru?" Aneo koji je sa mnom govorio ree mi: "Ja u ti pokazati koji su."

  1:10 ovjek koji stajae meu mirtama odgovori: "Ovo su oni koje je poslao Jahve da obilaze zemlju."

  1:11 Oni se obratie anelu Jahvinu, koji stajae meu mirtama, i kazae: "Obili smo zemlju, i gle: sva zemlja poiva i miruje."

  1:12 Tada progovori aneo Jahvin i ree: "Jahve nad Vojskama, kada e se ve jednom smilovati Jeruzalemu i gradovima judejskim na koje se ve sedamdeset godina ljuto srdi?"

  1:13 A Jahve anelu koji je govorio sa mnom odgovori utjenim rijeima.

  1:14 I aneo koji je govorio sa mnom ree mi: "Objavi ovo: 'Ovako govori Jahve nad Vojskama: Ljubavlju ljubomornom gorim za Jeruzalem i za Sion,

  1:15 a velikim gnjevom plamtim na ohole narode, jer kad se ono malo rasrdih, oni prijeoe mjeru.'

  1:16 Zato ovako govori Jahve: 'Vraam se Jeruzalemu s milosrem; opet e u njemu sagraditi Dom moj' - rije je Jahve nad Vojskama - 'i opet e se u Jeruzalemu protezati ue mjerako.'

  1:17 I ovo porui: 'Ovako govori Jahve nad Vojskama: Moji e se gradovi opet prelijevati obiljem, i Jahve e utjeiti Sion, izabrati Jeruzalem.'"


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .