Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 2CHRONICLES 7

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  7:1 Kad Salomon dovri molitvu, spusti se oganj s neba i spali paljenicu i klanice i slava Jahvina ispuni Dom.

  7:2 Sveenici ne mogoe ui, jer slava Jahvina bjee ispunila Dom Jahvin.

  7:3 Svi sinovi Izraelovi, videi gdje se oganj sa slavom Jahvinom spustio na Dom, padoe niice k zemlji do kamenog poda; pokloniv se, poee slaviti Jahvu "jer je dobar i jer je vjena njegova ljubav".

  7:4 Potom kralj i itav narod stadoe rtvovati rtve pred Jahvom.

  7:5 Kralj Salomon prinese za rtvu dvadeset i dvije tisue goveda, sto i dvadeset tisua ovaca; i tako posvetie Dom Jahvin i kralj i sav narod.

  7:6 Dok su sveenici stajali na dunostima, leviti su na glazbalima za Jahvine pjesme, to ih uini kralj David, slavili Jahvu "jer je vjena njegova ljubav". Time je David preko njihovih ruku hvalio Jahvu. Pred njima su sveenici trubili u trube, dok su Izraelci stajali.

  7:7 Salomon je posvetio i sredinu predvorja koje je pred Jahvinim Domom, jer je ondje prinio paljenice i pretilinu od priesnica, jer na tuani rtvenik koji bijae napravio Salomon nisu mogle stati paljenice ni prinosi ni pretilina.

  7:8 U to je doba Salomon svetkovao blagdan sedam dana i sav Izrael s njime, vrlo velik zbor, od Ulaza u Hamat pa do Egipatskoga potoka.

  7:9 A osmoga su dana svetkovali sveani zbor, jer su posvetu rtveniku svetkovali sedam dana i blagdan sedam dana.

  7:10 Dvadeset treega dana sedmoga mjeseca posla ljude k njihovim atorima i odoe vesela i zadovoljna srca zbog dobra koje je Jahve uinio Davidu i Salomonu i svem narodu izraelskom.

  7:11 Tako je Salomon dovrio Dom Jahvin i kraljevski dvor i izveo sve to god bjee zasnovano da izvri u Domu Jahvinu i u svojem dvoru.

  7:12 Potom se Jahve ukaza Salomonu nou i ree mu: "Usliao sam tvoju molitvu i izabrao to mjesto da mi bude Dom rtve.

  7:13 Ako zatvorim nebo da ne bude dada, ili zapovjedim skakavcima da popasu zemlju, ili pustim kugu na svoj narod,

  7:14 i ponizi se moj narod na koji je prizvano Ime moje i pomoli se i potrai lice moje i okani se zlih putova, ja u ga tada usliati s neba i oprostiti mu grijeh i izlijeit u mu zemlju.

  7:15 Moje e oi biti otvorene i moje ui paljive na molitvu s ovoga mjesta.

  7:16 Sada sam, dakle, izabrao i posvetio ovaj Dom da ovdje bude Ime moje zauvijek i ovdje e sve dane biti moje oi i moje srce.

  7:17 A ti, bude li iao preda mnom kako ti je iao otac David, vrei sve to sam ti zapovjedio i drei se mojih uredaba i zakona,

  7:18 uzdrat u tvoje kraljevsko prijestolje kako sam obeao tvome ocu Davidu govorei: 'Nee ti ponestati nasljednika koji bi vladao u Izraelu.'

  7:19 Ali ako me ostavite i napustite uredbe i zapovijedi koje sam vam dao te otiete i ponete sluiti tuim bogovima i klanjati im se,

  7:20 istjerat u Izraelce iz svoje zemlje koju sam im dao i odbacit u od sebe ovaj Dom koji sam posvetio svojem Imenu i uinit u od njega priu i sramotu meu svim narodima.

  7:21 Tko god proe mimo ovaj Dom koji bijae preslavan zaprepastit e se od uasa i pitati: 'Zato je Jahve tako uinio s ovom zemljom i s ovim Domom?'

  7:22 I odgovorit e mu se: 'Ostavili su Jahvu, Boga svojih otaca, koji ih je izveo iz Egipta, i okrenuli se tuinskim bogovima, i klanjali im se, i sluili im, i zato je Jahve pustio na njih sve ovo zlo.'"


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .