Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - EZEKIEL 14

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  14:1 Uto k meni dooe neki od starjeina Izraelovih i sjedoe preda me.

  14:2 I doe mi rije Jahvina:

  14:3 "Sine ovjeji! Ti ljudi nose kumire u srcu i upiru oi u ono to ih na grijeh potie. Pa zar da trpim da u mene trae savjeta?

  14:4 Zato im reci: Ovako govori Jahve Gospod: 'Tko god iz doma Izraelova nosi u srcu kumire i upire oi u ono to ga na grijeh potie, a dolazi k proroku, ja, Jahve, odgovorit u mu prema mnotvu njegovih kumira,

  14:5 da uhvatim za srce dom Izraelov koji se zbog idola svojih odmetnu od mene.'

  14:6 Zato reci domu Izraelovu: Ovako govori Jahve Gospod: 'Obratite se, odvratite se od kumira svojih! Odvratite lice od gnusoba svojih!

  14:7 Jer tko se god iz doma Izraelova i od doljaka koji se nastanie u Izraelu odmetne od mene i u srcu nosi kumire i upire oi u ono to ga potie na grijeh, pa unato tome doe k proroku da preko njega u mene trai savjeta, njemu u ja, Jahve, sam odgovoriti;

  14:8 okrenut u se protiv njega i uinit u od njega poslovian primjer: iskorijenit u ga iz svojega naroda! I znat ete da sam ja Jahve.

  14:9 Ako li se prorok dadne zavesti i progovori, bilo bi to kao da sam ja, Jahve, zaveo toga proroka: ruku u podii na njega i iskorijenit u ga iz svojega naroda izraelskoga.

  14:10 Obojica e podjednako snositi grijeh svoj: grijeh prorokov jednak je grijehu onoga koji je u njega traio savjeta.

  14:11 I tako se dom Izraelov vie nee odmetati od mene i nee se vie kaljati svojim opainama: on e biti narod moj, a ja u biti njegov Bog' - rije je Jahve Gospoda."

  14:12 I doe mi rije Jahvina:

  14:13 "Sine ovjeji, zgrijei li koja zemlja protiv mene nevjerom i ja podignem ruku na nju te joj unitim i posljednju priuvu kruha i pustim na nju glad da zatrem u njoj sve ljude i stoku;

  14:14 preostanu li u njoj samo tri ovjeka - Noa, Daniel i Job - ti e se svojom pravednou spasiti - rije je Jahve Gospoda.

  14:15 Takoer, ako na tu zemlju pustim divlje zvijeri da joj djecu unite a nju pretvore u pustinju, kojom se zbog zvijeri vie nitko nee usuditi proi;

  14:16 preostanu li u njoj samo ta tri ovjeka, ivota mi moga - rije je Jahve Gospoda - oni nee spasiti ni sinova ni keri nego samo sebe, a zemlja e njihova postati prava pustinja.

  14:17 Ili, ako ja trgnem ma na tu zemlju govorei: 'Mau, proi ovom zemljom!' da istrijebim u njoj sve ljude i stoku,

  14:18 a u njoj se nau samo ona tri ovjeka, ivota mi moga - rije je Jahve Gospoda - oni nee spasiti ni sinova ni keri nego samo sebe.

  14:19 Ili, ako ja poaljem na tu zemlju kugu te izlijem na nju gnjev i pokolj da zatrem u njoj sve ljude i stoku,

  14:20 a u njoj preostanu samo ona tri ovjeka, Noa, Daniel i Job, ivota mi moga - rije je Jahve Gospoda - oni nee spasiti ni sinova ni keri nego samo sebe svojom pravednou."

  14:21 Ovako govori Jahve Gospod: "Ipak, ako na Jeruzalem pustim sva svoja etiri ljuta bia - ma, glad, divlju zvjerad i kugu - da zatrem u njemu sve ljude i stoku,

  14:22 u njemu e ipak preivjeti Ostatak koji e spasiti sinove i keri. I evo, oni e doi k vama da vidite njihovo vladanje i njihova djela i da se utjeite, jer ete upoznati: to god poduzeh protiv Jeruzalema, ne uinih bez razloga.

  14:23 Da, kad vidite njihovo vladanje i njihova djela, utjeit ete se, jer ete upoznati da ne uinih bez razloga to god poduzeh protiv Jeruzalema - rije je Jahve Gospoda."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .