Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - NUMBERS 6

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  6:1 Jahve ree Mojsiju:

  6:2 "Govori Izraelcima i reci im: 'Ako tko, bilo ovjek ili ena, poloi nazirejski zavjet te se posveti Jahvi,

  6:3 neka se suzdrava od vina i svakoga opojnog pia. Neka ne pije ni ukiseljena vina niti ukiseljena opojnog pia; a niti kakva soka od groa neka ne pije; neka ne jede groa, ni svjea ni suha.

  6:4 Sve vrijeme svoga nazireata ne smije jesti nita to raa lozov trs - od zelena groa do komine.'

  6:5 Sve dok traje njegov nazirejski zavjet, neka britva ne prelazi preko njegove glave; dok se ne navri vrijeme to ga je Jahvi zavjetovao, neka bude posveen i pusti kose da mu slobodno rastu na glavi.

  6:6 Za sve vrijeme svoga zavjeta Jahvi neka se ne primie nikakvu mrtvacu.

  6:7 Neka se ne oneiuje ni zbog svoga oca, ni zbog svoje majke, svoga brata ili svoje sestre ako bi umrli, jer na svojoj glavi nosi posveenje svoga Boga.

  6:8 Sve vrijeme svoga nazireata on je posveen Jahvi.

  6:9 Umre li tko nenadanom smru pokraj njega, oneistivi tako njegovu posveenu glavu, neka na dan svoga oienja obrije svoju glavu - neka je obrije sedmoga dana.

  6:10 A osmoga dana neka donese sveeniku, na ulazu u ator sastanka, dvije grlice ili dva golubia.

  6:11 Neka sveenik prinese jedno kao rtvu okajnicu, a drugo kao rtvu paljenicu, zatim neka nad njim izvri obred pomirenja zbog ljage kojom se okaljao uz mrtvaca. Toga dana neka posveti svoju glavu;

  6:12 neka zavjetuje Jahvi dane svoga nazireata; neka donese jednogodinjeg janjca kao rtvu naknadnicu. Prijanje vrijeme neka se ne rauna, jer je njegov nazireat bio oskvrnjen.

  6:13 Ovo je obred za nazirejca: na dan kad se navri vrijeme njegova nazireata, neka ga dovedu na ulaz atora sastanka.

  6:14 Kao svoj prinos neka Jahvi donese: jednogodinjeg janjca bez mane za rtvu paljenicu; jednogodinje ensko janje, bez mane, za rtvu okajnicu; jednoga ovna, bez mane, za rtvu priesnicu;

  6:15 nadalje, koaru neukvasanih pogaa od najboljeg brana, u ulju zamijeenih i neukvasanih kolaa, namazanih uljem, s njihovim prinosnicama i ljevanicama.

  6:16 Sveenik, poto to donese pred Jahvu, neka prinese njegovu okajnicu i paljenicu.

  6:17 Zatim neka prinese ovna Jahvi kao rtvu priesnicu zajedno s koarom neukvasanih pogaa. I njegovu prinosnicu i njegovu ljevanicu neka prinese sveenik.

  6:18 Na ulazu u ator sastanka neka nazirejac obrije svoju posveenu glavu i, uzevi uvojke sa svoje posveene glave, neka ih stavi na vatru to gori pred rtvom priesnicom.

  6:19 Zatim neka sveenik uzme kuhano plee ovna, jednu neukvasanu pogau iz koare i jedan neukvasani kola i stavi to na ruke nazirejcu poto ovaj obrije svoje posveene kose.

  6:20 Neka to sveenik prinese kao rtvu prikaznicu pred Jahvom. To je svetinja to pripada sveeniku, osim grudi prikaznice i stegna podizanice. Poslije toga nazirejac moe piti vina."

  6:21 Ovo je obred nazirejca, ne raunajui ono to bi jo mogla prinijeti njegova ruka. Ako je povrh svoga nazireata obeao kakav dar, neka povrh obreda svoga nazireata uini kako je zavjetovao.

  6:22 Jahve ree Mojsiju:

  6:23 "Reci Aronu i njegovim sinovima: 'Ovako blagoslivljajte Izraelce govorei im:

  6:24 Neka te blagoslovi Jahve i neka te uva!

  6:25 Neka te Jahve licem svojim obasja, milostiv ti bude!

  6:26 Neka pogled svoj Jahve svrati na te i mir ti donese!' Tako neka stavljaju moje ime nad sinove Izraelove, i ja u ih blagoslivljati."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .