Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 1KINGS 16

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  16:1 Tada bi upuena rije Jahvina Jehuu, sinu Hananijevu, protiv Bae:

  16:2 "Iz praha sam te podigao i postavio knezom nad mojim narodom Izraelom, ali si ti krenuo Jeroboamovim putem i navodi narod moj Izrael na grijehe te me razjaruje njihovim grijesima;

  16:3 zato u netragom pomesti Bau i kuu njegovu: uinit u s tvojom kuom kao i s kuom Jeroboama, sina Nebatova.

  16:4 Tko iz obitelji Baine umre u gradu, pojest e ga psi, a tko im umre u polju, pojest e ga ptice nebeske."

  16:5 Ostala povijest Baina, to je uinio, njegova djela, zar sve to nije zapisano u knjizi Ljetopisa kraljeva izraelskih?

  16:6 Baa je poinuo sa svojim ocima i sahranjen je u Tirsi. Sin njegov Ela zakraljio se mjesto njega.

  16:7 Ali rije Jahvina po Jehuu proroku, sinu Hananijevu, nije bila upravljena protiv Bae i njegove kue samo zbog toga to je inio zlo u oima Jahve i ljutio ga djelima svojih ruku te bio kao i kua Jeroboamova nego i zbog toga to je i nju istrijebio.

  16:8 Dvadeset i este godine kraljevanja Ase u Judeji postade Ela, sin Bain, kraljem Izraela u Tirsi; vladao je svega dvije godine.

  16:9 Njegov dvoranin Zimri, zapovjednik polovine bojnih kola, uroti se protiv njega. Kad je bio u Tirsi, opio se u kui Arse, upravitelja dvora u Tirsi.

  16:10 Tada provali Zimri, udari na njega i ubi ga, dvadeset i sedme godine Asina kraljevanja Judejom, te zavlada mjesto njega.

  16:11 im je zavladao i sjeo na prijestolje, poubija svu obitelj Bainu; nije mu potedio ni to uza zid mokri, ni njegovih roaka ni prijatelja.

  16:12 Tako Zimri iskorijeni svu kuu Bainu po rijei koju je Jahve rekao protiv Bae preko sluge svoga proroka Jehua,

  16:13 zbog sviju grijeha to su ih inili Baa i sin mu Ela i tako zavodili Izraela, srdei Jahvu, Boga Izraelova, svojim krivim bogovima.

  16:14 Ostala povijest Elina, sve to je uinio, zar to nije zapisano u knjizi Ljetopisa kraljeva izraelskih?

  16:15 Dvadeset i sedme godine Asina kraljevanja Judejom postade Zimri kraljem u Tirsi i vladao je sedam dana. Narod je tada opsjedao Gibeton, koji je pripadao Filistejcima.

  16:16 Kad je utaboreni narod uo da se Zimri pobunio i ubio kralja, sav Izrael istoga dana u taboru proglasi kraljem nad Izraelom zapovjednika vojske Omrija.

  16:17 Zatim Omri i sav Izrael s njime odoe od Gibetona i opsjedoe Tirsu.

  16:18 Kad je Zimri vidio da e grad biti osvojen, ue u utvrdu kraljevskoga dvora, zapali nad sobom kraljevski dvor i tako pogibe.

  16:19 To je bilo zbog grijeha koje je poinio radei to je zlo u oima Jahvinim i hodei putem Jeroboama i njegovih grijeha kojima je zavodio Izraela.

  16:20 Ostala povijest Zimrijeva i njegova urota koju je skovao, zar sve to nije zapisano u knjizi Ljetopisa kraljeva izraelskih?

  16:21 Tada se Izraelov narod razdijelio: polovica se odluila za Tibnija, sina Ginatova, da ga uini kraljem, a druga polovica za Omrija.

  16:22 Ali pristae Omrijeve nadjaae pristae Tibnija, sina Ginatova, pa kad Tibni umrije, postade Omri kraljem.

  16:23 Trideset i prve godine Asina kraljevanja Judejom postade Omri kraljem Izraela za dvanaest godina. U Tirsi je kraljevao est godina.

  16:24 Tada kupi od emera za dva talenta srebra brdo Samariju; sagradi grad koji po imenu emera, vlasnika brijega, nazva Samarija.

  16:25 Ali je Omri inio zlo u oima Jahvinim i bio je gori od svojih prethodnika.

  16:26 U svemu je slijedio Jeroboama, sina Nebatova, i njegove grijehe kojima je zavodio Izraela i srdio Jahvu, Boga Izraelova, svojim lanim bogovima.

  16:27 Ostala povijest Omrijeva, sve to je uinio, njegovi pothvati koje je izveo, zar to nije zapisano u knjizi Ljetopisa kraljeva izraelskih?

  16:28 Omri poinu sa svojim ocima i sahranjen je u Samariji. Njegov sin Ahab postade kraljem mjesto njega.

  16:29 Ahab, sin Omrijev, postade izraelskim kraljem u trideset i osmoj godini Asina kraljevanja Judejom i vladao je dvadeset i dvije godine nad Izraelom u Samariji.

  16:30 Ahab, sin Omrijev, inio je u oima Jahvinim vie zla od svih svojih prethodnika.

  16:31 I malo mu bijae to je hodio u grijesima Jeroboama, sina Nebatova, nego se jo oeni Izebelom, kerju Etbaala, kralja sidonskog, i poe sluiti Baalu i klanjati mu se;

  16:32 Baalu podie rtvenik u Baalovu hramu to ga bijae sagradio u Samariji.

  16:33 Ahab je podigao i Aeru i uinio druga zlodjela i razljutio Jahvu, Boga Izraelova, vie od svih kraljeva izraelskih koji bijahu prije njega.

  16:34 Za njegova je vremena Hiel iz Betela sagradio Jerihon; uz rtvu svoga prvoroenca Abirama podigao je temelje, a uz rtvu svoga mezimca Seguba postavio je gradska vrata, po rijei koju je Jahve rekao po svome sluzi Joui, sinu Nunovu.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .