Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - JEREMIAH 27

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  27:1 U poetku kraljevanja Sidkije, sina Joije, kralja judejskoga, uputi Jahve Jeremiji ovu rije.

  27:2 Ovako mi ree Jahve: "Naini sebi uad i jaram i stavi ga sebi na vrat.

  27:3 Zatim porui kralju edomskom, kralju moapskom, kralju amonskom, kralju tirskom i kralju sidonskom, po njihovim izaslanicima koji su doli u Jeruzalem kralju judejskom Sidkiji.

  27:4 Naredi im da porue svojim gospodarima: 'Ovako govori Jahve nad Vojskama, Bog Izraelov! Ovako poruite svojim gospodarima:

  27:5 Ja sam snagom svojom svesilnom i rukom ispruenom stvorio zemlju, ljude i ivotinje na zemlji. I ja to dajem kome hou.

  27:6 Sada, dakle, sve te zemlje dajem u ruke Nabukodonozoru, kralju babilonskom, sluzi svojemu; dajem mu i poljsko zvijerje da mu slui.

  27:7 I svi e narodi sluiti njemu i njegovu sinu, i sinu njegova sina, dok i njegovoj zemlji ne kucne as te i njega ne upokore moni narodi i veliki kraljevi.

  27:8 Ako koji narod, ili kraljevstvo, ne htjedne sluiti Nabukodonozora, kralja babilonskoga, ne hote' se upregnuti u jaram kralja babilonskog, taj u narod kazniti maem, glau i kugom - rije je Jahvina - dok ga sasvim ne zatrem rukom njegovom.

  27:9 Ne sluajte, dakle, svojih proroka, gatalaca, sanjara, zvjezdara svojih i arobnjaka koji vam govore: 'Ne, vi neete sluiti kralju babilonskom!'

  27:10 Jer vam oni la prorokuju samo da vas udalje iz vae zemlje, da vas otjeram pa da propadnete.

  27:11 Ali narod koji se upregne u jaram kralja babilonskoga da mu slui ostavit u na miru u zemlji njegovoj - rije je Jahvina - da je obrauje i u njoj ivi.'"

  27:12 Sve sam to rekao Sidkiji, kralju judejskom, govorei: "Upregnite se u jaram kralja babilonskoga i pokorite se njemu i narodu njegovu da ostanete ivi.

  27:13 Zato da poginete, ti i narod tvoj, od maa, gladi i kuge, kao to se Jahve zaprijetio narodu koji se ne podvrgne kralju babilonskom?

  27:14 Ne sluajte, dakle, rijei onih proroka koji vam govore: 'Vi neete sluiti kralju babilonskom.' Oni vam la prorokuju.

  27:15 'Jer nisam ih ja poslao da vam prorokuju - rije je Jahvina - nego vam oni la prorokuju u moje ime, da vas otjeram iz vae zemlje, pa da propadnete - vi i proroci koji vam prorokuju.'"

  27:16 I sveenicima i svemu ovom narodu rekao sam: "Ovako govori Jahve: 'Ne sluajte rijei svojih proroka koji vam ovako prorokuju: Evo, posue Doma Jahvina bit e uskoro vraeno iz Babilona.' Oni vam lai prorokuju.

  27:17 Ne sluajte ih! Pokorite se kralju babilonskom da ostanete ivi! Zato da ovaj grad postane ruevina?

  27:18 Ako su oni zaista proroci, te ako je u njima rije Jahvina, neka mole Jahvu nad Vojskama da i posue to jo ostade u Domu Jahvinu i u dvoru kraljeva judejskih i u Jeruzalemu ne dospije u Babilon!

  27:19 Jer ovako govori Jahve o stupovima, moru, podnojima i o preostalom posuu to jo ostade u ovome gradu -

  27:20 to jo Nabukodonozor, kralj babilonski, ne uze sa sobom onda kad odvede u izgnanstvo iz Jeruzalema u Babilon Jekoniju, sina Jojakimova, kralja judejskoga, i sve odlinike judejske i jeruzalemske.

  27:21 Da, ovako govori Jahve nad Vojskama, Bog Izraelov, o posuu koje preostade u Domu Jahvinu, u dvoru kralja judejskog, i u Jeruzalemu:

  27:22 'U Babilon e ih odnijeti i ondje e ostati sve do dana kad ja odem po njih - rije je Jahvina. I ja u sve to donijeti i postaviti na ovo mjesto!'"


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .