Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - JOSHUA 23

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  23:1 Proteklo je mnogo dana kako je Jahve dao Izraelu da otpoine od svih neprijatelja unaokolo. I Joua bijae ostario, zaao u godine.

  23:2 Dozva zato Joua sve Izraelce, starjeine, glavare, suce i upravitelje njihove i ree im: "Ostario sam i odmakao u godinama.

  23:3 Vi ste bili svjedoci svega to je Jahve, Bog va, pred vaim oima uinio svim narodima radi vas: Jahve, Bog va, borio se za vas.

  23:4 Vidite, razdijelio sam drijebom u batinu vaim plemenima sve narode koji su ostali i sve one narode koje sam istrijebio od Jordana do Velikog mora na zapadu.

  23:5 Jahve, Bog va, sam e ih goniti ispred vas i otjerat e ih ispred vas i zaposjest ete njihovu zemlju, kao to vam je obeao Jahve, Bog va.

  23:6 Budite, dakle, postojani i sve vri u tome da uvate i vrite sve to je napisano u Knjizi zakona Mojsijeva i da ne odstupite od toga ni desno ni lijevo.

  23:7 Ne mijeajte se s tim narodima koji ostadoe meu vama; i ne spominjite imena njihovih bogova niti se kunite njima; nemojte im sluiti i ne klanjajte se njima.

  23:8 Nego se drite Jahve, Boga svoga, kako ste inili do danas.

  23:9 Jahve je protjerao ispred vas velike i mone narode i nitko se nije do danas mogao odrati pred vama.

  23:10 Jedan je od vas tjerao pred sobom tisuu, jer se Jahve, Bog va, borio za vas, kao to vam je obeao.

  23:11 Brino pazite da ljubite Jahvu, Boga svojega, jer se radi o vaem ivotu.

  23:12 Jer ako se odmetnete i prionete uz ostatak onih naroda koji preostae meu vama i s njima se poveete tazbinom i pomijeate se s njima i oni s vama,

  23:13 znajte dobro da e Jahve, Bog va, prestati goniti te narode ispred vas; oni e vam postati zamka i mrea, bit e bi bokovima vaim i trnje oima vaim, sve dok se ne iselite iz ove dobre zemlje koju vam dade Jahve, Bog va.

  23:14 Evo, ja kreem danas na put kojim je svima poi. Spoznajte i priznajte svim srcem svojim i svom duom svojom: ni jedno od svih obeanja koja vam je dao Jahve, Bog va, nije ostalo neispunjeno.

  23:15 I kao to vam se ispunilo svako obeanje to vam ga je dao Jahve, Bog va, tako e Jahve ispuniti i svaku prijetnju dok vas ne izbrie s lica ove dobre zemlje koju vam je dao Jahve, Bog va.

  23:16 Ako prekrite Savez koji je Jahve, Bog va, sklopio s vama; ako budete sluili drugim bogovima i klanjali se njima, buknut e gnjev Jahvin na vas i nestat e vas ubrzo iz dobre zemlje koju vam je Jahve dao."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .