Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - LAMENTATIONS 1

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  1:1 Kako osamljena sjedi prijestolnica, neko naroda puna; postade kao udovica, neko velika meu narodima. Vladarica nad pokrajinama, na tlaku sad ide.

  1:2 Noi provodi gorko plaui, suzama pokriva obraze. Nikog nema da je utjei, od svih koji su je ljubili. Svi je prijatelji iznevjerie i postae joj neprijatelji.

  1:3 Izagnan je Juda, u nevolji je i u progonstvu tekom. Sad ivi meu poganima, ne nalazi poinka. Svi ga gonitelji sustiu u tjesnacima.

  1:4 Putovi sionski tuguju jer nitko ne dolazi na svetkovine. Sva su vrata razvaljena, sveenici uzdiu, ucviljene su djevice njegove, a on je pun gorine.

  1:5 Tlaitelji njegovi sada gospodare, neprijatelji likuju: Jahve ga ucvili zbog grijeha njegovih premnogih. Djeca mu otila u izgnanstvo pred tlaiteljem.

  1:6 Povukla se od Keri sionske sva slava njezina. Knezovi joj postadoe k'o ovnovi koji pae ne nalaze; nemoni vrludaju ispred gonia.

  1:7 Jeruzalem se spominje dana bijede i lutanja, kad mu narod dumanu u ruke pade a nitko mu pomoi ne prui. Tlaitelji ga gledahu smijui se njegovoj propasti.

  1:8 Teko sagrijei Jeruzalem, postade kao neistoa enina. Svi to ga tovahu, sada ga preziru: jer vidjee golotinju njegovu. On samo plae i natrag se okree.

  1:9 Skuti su mu uprljani, nije ni sanjao to ga eka. Duboko je pao, a nikog da ga tjei. "Pogledaj, Jahve, moju nevolju: jer neprijatelj likuje."

  1:10 Neprijatelj posee rukom za svim dragocjenostima njegovim. Gledao je gdje pogani provaljuju u njegovo Svetite, oni kojima si zabranio i pristup u svoj zbor.

  1:11 Sav narod njegov jeca, traei kruha; svi daju dragulje za hranu da bi ponovo ivnuli. Evo, Jahve, pogledaj kako sam prezren.

  1:12 Svi vi to putem prolazite, pogledajte i vidite ima li boli kakva je bol kojom sam ja pogoen, kojom me Jahve udari u dan estokog gnjeva svoga!

  1:13 S visine pusti oganj, utjera ga u kosti moje. Pred noge mreu mi razape i tako me nauznak obori; ucvili me, oalosti za sva vremena.

  1:14 Natovario me mojim grijesima, rukom ih svojom pritegnuo; na vrat mi ih navalio, snagu mi oduzeo. Predao me Gospod u ruke njihove, ne mogu se uspraviti.

  1:15 Sve junake iz moje sredine Gospod odbaci: digao je zbor protiv mene da uniti uzdanicu moju. U tijesku izgazi Gospod mene, djevicu, kerku Judinu.

  1:16 Zato moram plakati, oi mi suze liju, jer daleko je od mene moj tjeitelj da mi duh povrati. Sinovi su moji poraeni, odve silan bijae neprijatelj.

  1:17 Sion prua ruke: nema mu tjeitelja. Jahve je protiv Jakova sa svih strana pozvao tlaitelje; i tako Jeruzalem postade meu njima strailo.

  1:18 Jahve, on je pravedan; jer rijei se njegovoj protivih. Oh, ujte, narodi svi, gledajte moju bol: djevice moje, moji mladii, svi odoe u izgnanstvo!

  1:19 Pozvah sve ljubavnike svoje, ali me oni prevarie. Moji sveenici i starjeine pogiboe u gradu traei hrane da bi ponovo ivnuli.

  1:20 Pogledaj, Jahve, u kakvoj sam tjeskobi, moja utroba strepi, srce mi se u grudima gri jer bijah opako prkosan! Vani ma pokosi moje sinove, a unutra - smrt.

  1:21 uj kako stenjem: nema mi tjeitelja! Svi neprijatelji uju za moju nesreu i likuju to si to uinio! Daj da doe dan to si ga objavio, da njima bude kao meni.

  1:22 Neka se pokae sva njina zloa pred licem tvojim, a onda postupaj s njima kao to si sa mnom postupio za sve grijehe moje! Jer samo uzdiem, a srce moje tuguje.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .