Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - EZEKIEL 39

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  39:1 Sine ovjeji, prorokuj protiv Goga i reci: 'Ovako govori Jahve Gospod: Evo me na te, Goe, veliki knee Meeka i Tubala!

  39:2 Namamit u te i povesti, podii te s krajnjega sjevera i dovesti na gore Izraelove.

  39:3 Izbit u ti luk iz lijeve ruke i prosuti strijele iz tvoje desnice.

  39:4 Na gorama e Izraelovim pasti, ti i sve tvoje ete i narodi koji budu s tobom: pticama grabljivicama, svemu krilatom, i zvijerima dadoh te za hranu.

  39:5 Na otvorenom e polju pasti, jer ja tako rekoh - rije je Jahve Gospoda.

  39:6 Poslat u oganj na Magog i na sve koji spokojno ive na otocima - i znat e da sam ja Jahve.

  39:7 A svoje sveto ime objavit u posred naroda svoga izraelskoga i neu dati da se vie oskvrnjuje moje sveto ime! I znat e svi narodi da sam ja, Jahve, Svetac Izraelov.

  39:8 Evo dolazi i biva - rije je Jahve Gospoda! To je dan o kojem sam govorio!

  39:9 Izii e stanovnici izraelskih gradova, naloiti vatru i spaliti oruje, titove, titie, lukove i strelice, koplja i sulice - loit e njima vatru sedam godina.

  39:10 Nee nositi drva iz polja ni sjei u umama, nego e vatru orujem loiti. I oplijenit e one koji su njih plijenili, opljakati one koji su njih pljakali - rije je Jahve Gospoda.

  39:11 U onaj u dan dati Gogu za grob glasovito mjesto u Izraelu: dolinu Abarim, istono od Mora, koja zatvara put prolaznicima; ondje e pokopati Goga i sve njegovo mnotvo. I dolina e se prozvati Hamon-Gog.

  39:12 I ukopavat e ih dom Izraelov, sedam mjeseci, da oisti svu zemlju;

  39:13 pokapat e ih sav narod zemlje. I bit e im slavan dan u koji se proslavim, rije je Jahve Gospoda.

  39:14 Izabrat e ljude da neprestano prolaze zemljom pa da s prolaznicima pokapaju one koji preostae po zemlji, da je tako oiste.

  39:15 I kad koji, prolazei zemljom, vidi ljudske kosti, podignut e kraj njih nadgrobnik dok ih grobari ne ukopaju u dolini Hamon-Gog.

  39:16 Hamona je ime i gradu. I tako e oistiti zemlju.

  39:17 Sine ovjeji, ovako govori Jahve Gospod: Reci pticama, svemu krilatom i svemu zvijerju: skupite se i doite! Saberite se odasvud na rtvu moju koju koljem za vas, na veliku gozbu po izraelskim gorama, da se najedete mesa i napijete krvi.

  39:18 Najedite se mesa od junaka i napijte se krvi zemaljskih knezova, ovnova, janjaca, jaraca, junaca, ugojene stoke baanske!

  39:19 Najedite se do sita pretiline i napijte se krvi mojih klanica koje sam vam naklao.

  39:20 Nasitite se za mojim stolom konja i konjanika, junaka i ratnika!' - rije je Jahve Gospoda.

  39:21 'Tako u se proslaviti meu narodima, i svi e narodi vidjeti sud koji u izvriti i ruku to u je na njih podii.

  39:22 Znat e dom Izraelov da sam ja, Jahve, Bog njihov - od toga dana zauvijek.

  39:23 I znat e narodi da dom Izraelov bijae odveden u ropstvo zbog svojih nedjela: iznevjerio mi se, pa sakrih lice svoje od njih i predadoh ih njihovim neprijateljima u ruke da od maa poginu.

  39:24 Postupih s njima po neistoi njihovoj i nedjelima te sakrih lice svoje od njih.'

  39:25 Stoga ovako govori Jahve Gospod: 'Sad u vratiti roblje Jakovljevo i pomilovati sav dom Izraelov - ljubomoran na ime svoje sveto,

  39:26 oprostit u im svu sramotu i nevjeru kojom mi se iznevjerie dok jo spokojno ivljahu u zemlji i nikoga ne bijae da ih strai.

  39:27 A kad ih dovedem iz naroda i skupim iz zemalja dumanskih i na njima, naoigled mnogih naroda, svetost svoju pokaem,

  39:28 znat e da sam ja Jahve, Bog njihov, koji ih u izgnanstvo meu narode odvedoh i koji ih opet skupljam u njihovu zemlju, ne ostavivi ondje nijednoga od njih.

  39:29 I nikada vie neu kriti lica od njih, jer u duh svoj izliti na dom Izraelov' - rije je Jahve Gospoda."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .