Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - DANIEL 7

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  7:1 Prve godine Baltazara, kralja babilonskoga, usni Daniel san: utvare mu se na postelji vrzle glavom. Saeto zapisa to je usnio.

  7:2 Kazivae ovako: Nou u vienju pogledah, kad eno: etiri vjetra nebeska uzbibae veliko more.

  7:3 etiri goleme nemani izioe iz mora, svaka drukija. Prva bijae kao lav, a krila joj orlovska.

  7:4 Dok je promatrah, krila joj se iupae, die se ona sa zemlje i uspravi na noge kao ovjek, i bijae joj dano srce ovjeje.

  7:5 Kad eno druga neman: gle, sasvim drukija: kao medvjed, s jedne strane uspravljena, tri joj rebra u raljama, meu zubima. I bijae joj reeno: "Ustani, naderi se mesa!"

  7:6 Gledah dalje, i evo: trea neman kao leopard, na leima joj etiri ptija krila: imae etiri glave, i dana joj je mo.

  7:7 Zatim, u nonim vienjima, pogledah, kad eno: etvrta neman, strahovita, uasna, izvanredno snana: imae velike gvozdene zube; ona derae, mrvljae, a to preostade, gazila je nogama. Razlikovala se od prijanjih nemani i imae deset rogova.

  7:8 Promatrah joj rogove, i gle: meu njima poraste jedan mali rog; i pred tim se rogom iupae tri prijanja roga. I gle, na tome rogu oi kao oi ovjeje i usta koja govorahu velike hule.

  7:9 Gledao sam: Prijestolja bjehu postavljena i Pradavni sjede. Odijelo mu bijelo poput snijega; vlasi na glavi kao ista vuna. Njegovo prijestolje kao plamenovi ognjeni i tokovi kao arki oganj.

  7:10 Rijeka ognjena tekla, izvirala ispred njega. Tisuu tisua sluahu njemu, mirijade stajahu pred njim. Sud sjede, knjige se otvorie.

  7:11 Ja gledah tada, zbog buke velikih hula to ih govorae rog, i dok gledah, neman bi ubijena, njezino tijelo raskomadano i predano ognju.

  7:12 Ostalim nemanima vlast bi oduzeta, ali im duljina ivota bi na jedno vrijeme i rok.

  7:13 Gledah u nonim vienjima i gle, na oblacima nebeskim dolazi kao Sin ovjeji. On se priblii Pradavnome i dovedu ga k njemu.

  7:14 Njemu bi predana vlast, ast i kraljevstvo, da mu slue svi narodi, plemena i jezici. Vlast njegova vlast je vjena i nikada nee proi, kraljevstvo njegovo nee propasti.

  7:15 Meni, Danielu, smete se zbog toga sav duh, vienja mi se vrzoe glavom, svega me prestravie.

  7:16 Pristupih jednome od onih koji stajahu ondje i zamolih ga da mi rekne istinu o svemu tome. On mi odgovori i kaza mi znaenje:

  7:17 "One etiri goleme nemani jesu etiri kralja koji e se dii na zemlji.

  7:18 Ali e od njih kraljevstvo preuzeti Sveci Svevinjega i oni e ga posjedovati za vijeke vjekova."

  7:19 Zaeljeh tada saznati istinu o etvrtoj nemani, onoj koja se razlikovae od svih drugih, bila izvanredno strana, imala gvozdene zube i mjedene pande i koja je derala i mrvila i nogama gazila to preostajae;

  7:20 i o deset rogova to bijahu na njezinoj glavi, i o drugom rogu koji poraste dok tri prva otpadoe - o rogu koji imae oi i usta to govorahu velike hule i koji bijae vei nego drugi rogovi.

  7:21 I gledao sam kako ovaj rog ratuje protiv Svetaca te ih nadvladava,

  7:22 dok ne doe Pradavni, koji dosudi pravdu Svecima Svevinjega, i dok ne doe vrijeme kad Sveci zaposjedoe kraljevstvo.

  7:23 On ree: "etvrta neman bit e etvrto kraljevstvo na zemlji, razliito od svih kraljevstava. Progutat e svu zemlju, zgazit' je i smrviti.

  7:24 A deset rogova: Od ovoga kraljevstva nastat e deset kraljeva, a iza njih e se podii jedan drugi razliit od onih prvih - i oborit e tri kralja.

  7:25 On e huliti na Svevinjega, zatirati Svece Svevinjega; pomiljat e da promijeni blagdane i Zakon, i Sveci e biti predani u njegove ruke na jedno vrijeme i dva vremena i polovinu vremena.

  7:26 Tada e sjesti Sud, vlast mu oduzeti, razoriti, sasvim unititi.

  7:27 A kraljevstvo, vlast i velianstvo pod svim nebesima dat e se puku Svetaca Svevinjega. Kraljevstvo njegovo kraljevstvo je vjeno, i sve vlasti sluit e mu i pokoravati se njemu."

  7:28 Ovdje se zavrava izvjetaj. Ja, Daniel, bijah vrlo potresen u svojim mislima i lice mi problijedje, ali sve ovo sauvah u srcu svojemu.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .